Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

 V době od 25.2. - 1.3.2019 jsou JARNÍ PRÁZDNINY 

Školní jídelna v této době NEVAŘÍ !!!!!!!

Přejeme všem strávníkům krásné prázdniny

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 18.02.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovými noky [1,3,12], vepřové nudličky s bambusovými výhonky [1], tarhoňa [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovými noky [1,3,12], francouzské brambory [1,3,7,9,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovými noky [1,3,12], kukuřičný klas, restovaná zelenina, máslo, pečivo [7,9], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 19.02.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Kapustová polévka s bramborem [1], karlovarksý guláš [1,7], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kapustová polévka s bramborem [1], krůtí plátek po zahradnicku [1,7,12], brambory gratinované [3,7], (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kapustová polévka s bramborem [1], zapečená brokolice se sýrem a mrkví [1,3,7], (1, 3, 7)
Jídelníček na Středa - 20.02.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka se špenátovým svítkem [1,3], uzenářské ragú [1,3,6], těstoviny [1,3], ovoce, (1, 3, 6)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka se špenátovým svítkem [1,3], fazole na kyselo s vepřovým masem [1,7], brambory vařené [7,12], ovoce, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Slepičí polévka se špenátovým svítkem [1,3], krabí rizoto [2,7], ovoce, (1, 2, 3, 7)
Jídelníček na Čtvrtek - 21.02.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], vepřová panenka se šípkovou omáčkou, karlovarský knedlík [1,3,7,12], zelný salát, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], kantonské nudle s kuřecím masem [1,3,6], zelný salát, (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], císařské brambory [7,9], zelný salát, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 22.02.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrachová polévka [1,3,7,9,12], cikánská vepřová pečeně, rýže dušená, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrachová polévka [1,3,7,9,12], lasagne s mletým masem [1,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hrachová polévka [1,3,7,9,12], nudle s tvarohem [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g