Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

 2.2.2018   jsou jednodenní pololetní prázdniny - upozorňujeme strávníky a rodiče, že v tento den se ve školní jídelně nevaří

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 22.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA S KAPUSTOU A RÝŽÍ [9], kyjevská vepřová pečeně [1,3,7], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA S KAPUSTOU A RÝŽÍ [9], zapečené těstoviny s kuřecím masem a brokolicí [1,3,7], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9)
Oběd 3 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA S KAPUSTOU A RÝŽÍ [9], škubánky s mákem [1], (1, 9)
Jídelníček na Úterý - 23.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- MASOVÝ KRÉM - POLÉVKA [1,9,12], hovězí pečeně přírodní [1], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- MASOVÝ KRÉM - POLÉVKA [1,9,12], krůtí plátky po myslivecku [1,7,9,12], brambory vařené [7,12], (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- MASOVÝ KRÉM - POLÉVKA [1,9,12], uhlířina [1,3], okurka kyselá, (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 24.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S NUDLEMI [1,3,9,12], plovdivské maso [1], těstoviny [1,3], zelný salát s mrkví, (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S NUDLEMI [1,3,9,12], pštrosí vejce [1,3], bramborová kaše s mlékem [7], zelný salát s mrkví, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S NUDLEMI [1,3,9,12], houbové rizoto [7,12], zelný salát s mrkví, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 25.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- FAZOLOVÁ POLÉVKA S RAJČATOVÝM PROTLAKEM [1,3,7,9,12], mexický guláš [1,7,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- FAZOLOVÁ POLÉVKA S RAJČATOVÝM PROTLAKEM [1,3,7,9,12], francouzské brambory [1,3,7,9,12], červená řepa, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- FAZOLOVÁ POLÉVKA S RAJČATOVÝM PROTLAKEM [1,3,7,9,12], palačinky se zavařeninou [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 26.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA KRUPKOVÁ [1,9], uzená krkovice, špenát dušený [1,3], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA KRUPKOVÁ [1,9], nugety z lososa nemleté obalované [1,3,4,7], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA KRUPKOVÁ [1,9], hrachová kaše s cibulkou [9,12], vejce vařené [3], okurka kyselá, (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Pondělí - 29.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- BRAMBOROVÁ POLÉVKA [1,9,12], špagety po boloňsku s vepřovým masem [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- BRAMBOROVÁ POLÉVKA [1,9,12], smetanové brambory s brokolicí a šuknou [7,12], (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- BRAMBOROVÁ POLÉVKA [1,9,12], italská pohanka se zeleninou [1,9], (1, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 30.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA SE ŠUNKOVÝM KAPÁNÍM [1,3,7,9], hovězí kostky na paprice s houbami [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA SE ŠUNKOVÝM KAPÁNÍM [1,3,7,9], smažený losos s medem a hořčicí [1,3,4,10], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA SE ŠUNKOVÝM KAPÁNÍM [1,3,7,9], žemlovka s jablky a tvarohem [3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 31.01.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- STAROSEDLÁCKÁ POLÉVKA [1,9,12], vepřová plec na slanině [1,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- STAROSEDLÁCKÁ POLÉVKA [1,9,12], kuřecí maso kung pao [1,12], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- STAROSEDLÁCKÁ POLÉVKA [1,9,12], cuketový flamendr [1], brambory vařené [7,12], (1, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 01.02.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S HRÁŠKEM A POHANKOU [1,7,12], rumunský guláš [1,12], rýže dušená, (1, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S HRÁŠKEM A POHANKOU [1,7,12], vepřový plátek přírodní [1,7], přílohová zelenina, (1, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S HRÁŠKEM A POHANKOU [1,7,12], halušky se zelím a slaninou [1,3], (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Pátek - 02.02.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Pololetní prázdniny - nevaří se
Oběd 2 -- Hlavní -- Pololetní prázdniny - nevaří se
Oběd 3 -- Hlavní -- Pololetní prázdniny - nevaří se

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g