Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

Poslední den školního roku 29.6.2018 bude školní jídelna pro výdej obědů otevřena od 9:00 - 13:00 hodin.

Kolektiv školní jídelny přeje všem strávníkům krásné prázdniny

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 25.06.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], uzenářské ragú [1,3,6], těstoviny [1,3], (1, 3, 6, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], rybí filé obalované se špenátem [1,3,4,7], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], bramborák - bezlepkový [1,3,12], zelí sterilované, (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 26.06.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], hovězí pečeně na zelenině [1,7,9,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], kuřecí nudličky v hořčično-smetanové omáčce [7,10,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], jáhlová kaše s kakaem [6,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 27.06.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Selská polévka [1,3,7,9,12], milánské špagety [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Selská polévka [1,3,7,9,12], francouzské brambory [1,3,7,9,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Selská polévka [1,3,7,9,12], palačinky se špenátem a zeleninou [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 28.06.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s květákem [1,3,7,12], vepřové nudličky na kari [1,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s květákem [1,3,7,12], smažené rybí prsty [1,3,7,10], bramborová kaše s mlékem [7], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s květákem [1,3,7,12], bramborové šišky s mákem [3,6,7], (1, 3, 6, 7, 12)
Jídelníček na Pátek - 29.06.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Gulášová polévka [1,12], pizza [1,3,7,12], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Gulášová polévka [1,12], vepřová pečeně marinovaná v medu, brambory gratinované [3,7], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g