Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

UPOZORNĚNÍ pro strávníky školní jídelny, kteří navštěvují 1.ZŠ a 2.ZŠ. Dne 30.4.2018 je na těchto školách vyhlášeno ŘEDITELSKÉ VOLNO. Strávníci v tomto případě nemají nárok na dotovaný oběd, pokud si strávník v tento den přihlásí oběd, bude mu účtován za plnou cenu 59,- Kč

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 23.04.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA S CELESTÝNSKÝMI NUDLEMI [1,3,7,9], cikánská vepřová pečeně, houskové knedlíky [1,3,7], mrkvový salát s ananasem, (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA S CELESTÝNSKÝMI NUDLEMI [1,3,7,9], drůbeží rizoto se sýrem [7,12], mrkvový salát s ananasem, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA S CELESTÝNSKÝMI NUDLEMI [1,3,7,9], těstoviny se špenátem [1,3,7], mrkvový salát s ananasem, (1, 3, 7, 9)
Jídelníček na Úterý - 24.04.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- CIZRNOVÁ POLÉVKA S RÝŽOVÝMI VLOČKAMI [1,7,12], hovězí pečeně na zelenině [1,7,9,12], rýže dušená, (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- CIZRNOVÁ POLÉVKA S RÝŽOVÝMI VLOČKAMI [1,7,12], zapečené brambory s uzeným masem(francouzské) [3,7,12], červená řepa, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- CIZRNOVÁ POLÉVKA S RÝŽOVÝMI VLOČKAMI [1,7,12], zeleninové řízečky [1,3,7,9,12], bramborová kaše s mlékem [7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 25.04.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- KUŘECÍ POLÉVKA S KVĚTÁKEM [1,3,7,12], masové koule v rajčatové omáčce [1,3,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- KUŘECÍ POLÉVKA S KVĚTÁKEM [1,3,7,12], smetanové brambory s brokolicí a šunkou [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- KUŘECÍ POLÉVKA S KVĚTÁKEM [1,3,7,12], halušky se zelím a slaninou [1,3], (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 26.04.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- POLÉVKA Z MÍCHANÝCH LUŠTĚNIN [1,7,9], kuřecí stehno pečené [1,7,12], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- POLÉVKA Z MÍCHANÝCH LUŠTĚNIN [1,7,9], vepřová játra na cibulce [1,12], rýže dušená, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- POLÉVKA Z MÍCHANÝCH LUŠTĚNIN [1,7,9], smažené šišky obalené v cukru [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 27.04.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- POLÉVKA Z VAJEČNÉ JÍŠKY [1,3,9,12], vepřové na kmíně [1,12], rýže dušená, (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- POLÉVKA Z VAJEČNÉ JÍŠKY [1,3,9,12], obalovaný losos s medem a hořčicí [1,3,4,10], brambory vařené [7,12], salát z červené řepy [7,12], (1, 3, 4, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- POLÉVKA Z VAJEČNÉ JÍŠKY [1,3,9,12], těstovinový salát s tuňákem [1,3,12], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Jídelníček na Pondělí - 30.04.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA SE ŠUNKOVÝM KAPÁNÍM [1,3,7,9], vepřová kýta na zázvoru [1,6,7,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA SE ŠUNKOVÝM KAPÁNÍM [1,3,7,9], ďábelská kuřecí směs [1,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- HOVĚZÍ POLÉVKA SE ŠUNKOVÝM KAPÁNÍM [1,3,7,9], bramborák - bezlepkový [1,3,12], zelí z červené řepy [1], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 01.05.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- Státní svátek - nevaří se
Oběd 2 -- Hlavní -- Státní svátek - nevaří se
Oběd 3 -- Hlavní -- Státní svátek - nevaří se
Jídelníček na Středa - 02.05.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- PÓRKOVÁ POLÉVKA [1,7,12], vepřové novohradské maso [1,7,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- PÓRKOVÁ POLÉVKA [1,7,12], králičí stehno pečené s restovanou zeleninou [1], brambory vařené [7,12], (1, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- PÓRKOVÁ POLÉVKA [1,7,12], bramborové šišky s mákem [1,3,7], (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 03.05.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S MASEM A VLOČKAMI [1,9,12], ruská hovězí pečeně [1,7,9,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S MASEM A VLOČKAMI [1,9,12], sekaná pečeně [1], bramborová kaše s mlékem [7], kompot ananas, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- SLEPIČÍ POLÉVKA S MASEM A VLOČKAMI [1,9,12], kukuřičný klas, restovaná zelenina, máslo, pečivo [7,9], (1, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 04.05.2018
Oběd 1 -- Hlavní -- GULÁŠOVÁ POLÉVKA [1,12], vepřové nudličky s bambusovými výhonky [1], divoká rýže, (1, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- GULÁŠOVÁ POLÉVKA [1,12], rybí filé na smetaně [1,4,7,9,10], brambory vařené [7,12], (1, 4, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- GULÁŠOVÁ POLÉVKA [1,12], opečené škubánky se špenátem [1,3,7], (1, 3, 7, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g