Porce

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 6,2 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 12 dkg 10 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 12 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g